Skip to Store Area:

  

 

1. İSKİ ATAKÖYATIK SU ARITMA TESİSİ ( 6 Adet Scada Noktasının Fiber Optik Kablolarla Sisteme Bağlanması ) 2.EKİNCİLER HOLDİNG - İSTANBUL ( 120 Kullanıcılı Yapısal Kablolama Sisteminin Yapım işi) 3. SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI ( 46 Kullanıcılı Yapısal Kablolama Sisteminin Yapım işi ) 3. AVAZA-3 OTEL TÜRKMENİSTAN( Aktif Cihazlar ( Switchler ve Access Pointler ) HP Marka Ürünler ile Çözülmüştür. )

 

Aküler genel olarak iki tiptir.

  1. * Stasyoner aküler
  2. * Traksiyoner aküler

Traksiyoner aküler; anlık olarak yüksek akım çekilebilmesine olanak veren akülerdir. Bunlar daha çok karşımıza otomobil aküleri ve forklift aküleri olarak karşımıza çıkar.

Bizim asıl çalışma konumuz olan;
Stasyoner aküler, sabit akım ve sabit gerilim kontrolü altında sürekli aynı akımı alabildiğiniz tip akülerdir. Bunlar sulu ve kuru tip olmak üzere kendi arasında iki çeşittir.

Stasyoner akülerin biz kuru tip olanlarını pek çok avantajı sebebi ile kullanmaktayız.
Stasyoner aküleri ağırlıklı olarak aşağıdaki uygulamalarda kullanırız.

Tam Bakımsız Kuru Tip Akü (VRLA-Valve Regulated Lead Acid) Kullanım Alanları:

- Kesintisiz Güç Kaynakları

- Telekomünikasyon

- Alarm ve güvenlik sistemleri

- Rüzgar enerji sistemleri

- Güneş enerji sistemleri

- Savunma sanayi

- Redresör ve Akü Şarj Cihazları uygulamalarda da kullanılır. 
     

Aküler genel olarak, enerji kesilmesi durumunda devreye girerek, bu kesilmenin kullanıcıya hissettirilmemesi ve kesintinin uzun sürmesi halinde ise kullanıcının sistemlerini güvenle kapatabilmesi için gerekli olan zamanı sağlayan kimyasal içerikli malzemedir.

En iyi tasarlanmış KGK sistemleri bile, yıllarca sorunsuz çalışabilmelerine rağmen akü değişimine ihtiyaç duymaktadırlar. Günümüzde KGK cihazlarının neredeyse tamamında Kurşun Asit akü kullanılmaktadır.

Akü Terimleri / Aküler hakkında bilgi

Akü Deşarj derinliği : Bir Kurşun Asit akü, enerji depolama kapasitesinin %80-90'ına kadar deşarj edilerek kullanılırsa ömrü ciddi şekilde azalacaktır. Bunu önlemenin yolu ise enerji ihtiyacınızın belirlenmesi ve akülerinizin kapasitesinin bu ihtiyacın üzerinde belirlenmesidir. Aküleriniz ne kadar az deşarj olurlarsa ömürleri de o kadar uzun olur..!

Akü Çevre şartları : Çalıştıkları ortam sıcaklığı akü ömürlerini belirleyen etkenlerden biridir. Akü lerin İdeal çalışma sıcaklığı olan 20-25 °C olmalıdır.

Akü Son Kullanma Tarihi : Her akü nün bir son kullanma tarihi vardır ve fabrikada üretildiği andan itibaren ömür saati işlemeye başlar. Akü lerin iç yapıları kimyasal olduğundan tepkimeler üretim anında başlar ve ideal şartlarda kullanılsalar hatta hiç deşarj edilmeden sürekli şarjda tutulsalar bile kapasiteleri düşer ve sonunda kullanılmaz hale gelirler.

Akü Ömrü : Akü lere her akü satıcısı 2 yıl garanti vermek zorundadır. Ancak garanti ile çok sık olarak karıştırılan bir konu vardır. O da akülerin ömür beklentisidir. Kuru tip aküler 3-5 yıl, 5 yıl, 10 yıl yada 10+ yıl ömür beklentili olarak üretilmekte ve satışa sunulabilmektedir... Bu değerler akü için ideal bir kullanma koşulu yaratıldığında, o aküyü yaklaşık olarak kaç yıl kullanabileceğimiz bilgisini bize vermektedir... Yaygın olarak kullanılan aküler 5 yıl ömür beklentili akülerdir.